2022-06-21 07:37Bloggpost

Circular IT by Ingram Micro - en blogg med fokus på hållbarhet

#CircularITbyIngramMicro#CircularITbyIngramMicro

Nu lanserar vi vår nya blogg "Circular IT by Ingram Micro". En blogg med målet att inspirera till en mer hållbar distributionskedja inom IT-branschen i Norden där vi bland annat kommer lyfta tillverkare, kunder och partners som arbetar fokuserat med hållbarhet. Men också reda ut vissa begrepp och ge enkla tips och råd.

Först ut bland våra tillverkare är dbramante1928 som säger sig vara den grönaste leverantören i branschen och en föregångare när det kommer till hållbarhet.

Jag fick möjligheten att prata med Kristian Gunvald som är hållbarhetsansvarig på dbramante1928.

På vilket sätt är ni föregångare i branschen när det kommer till hållbarhet?

Vi får vägledning av experter. Som ingen annan i branschen har vi också en plan för hållbarhet som säkerställer att hela aktivitetskedjan inte bara minskar den globala plastföroreningen, utan även koldioxidutsläppen för hela vår verksamhet. Vi arbetar för att bli ett klimatpositivt företag, och genom att ha en hållbarhetsplan samt att vara partner till WWF, är vi är starkt engagerade i att göra vad som krävs för att nå dit före 2030. Dbramante1928 är det varumärke som WWF valt ut som ett exempel för andra på hur klimatåtgärder kan kombineras med att driva ett framgångsrikt företag.

Dbramante1928 driver ju på för en förändring inom branschen, hur gör ni det?

Genom att tillhandahålla hållbara och återvunna alternativ för att ersätta plastprodukter för engångsbruk. Vi vill bevisa för såväl leverantörer som kunder att hållbara produkter kan tillverkas utan att kompromissa med kvalitet, funktionalitet och design.

Vi kommer inom kort tillbaka med mer information om hur dbramante1928 genom materialval, välgörenhetsarbete och partnerskap driver hållbarhetsarbetet framåt utifrån såväl den sociala aspekten som miljöaspekten. 


Om Ingram Micro AB

Ingram Micro är världens största IT-distributör och marknadsledande i Sverige. En modern IT-distributör i centrum av IT-branschen med fokus på att leverera ett riktigt mervärde. Vår vision är att förändra världen omkring oss genom distribution av teknik. Vi gör det genom att förverkliga teknikens möjligheter och omsätta dessa möjligheter till verklighet för såväl människor som företag. Våra kärnvärden i Norden är “Passion for Business”, ”Trustworthy” och ”Positivity”. Ingram Micro AB i Sverige är en del av Ingram Micro Nordic med sex kontor i fyra länder, 350 anställda och en årlig omsättning som överstiger 1,3 miljarder dollar. Affärsområdena omfattar Advanced Solutions, Speciality, Cloud, Core IT and Mobility. Mer på www.ingrammicro.se.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson