2018-06-12 13:16Bloggpost

PhoneCollectors – ungdomar i arbete för miljö och utsatta barn

null

I början av april blev Emil Marntell som jobbar med tjänster inom eftermarknad och återvinning på Ingram Micro kontaktad av fyra studenter. De går första året på Ekonomiprogrammet på Eksjö Gymnasium och hade dragit igång ett projekt att samla in gamla mobiltelefoner som folk hade liggande hemma. Dels som ett arbete för miljön men också som ett insamlingsprojekt för välgörenhet.

"Vi ville göra en insats för miljön och sedan såg vi en möjlighet att få in pengar. Pengarna ville vi skänka till BRIS, för att hjälpa utsatta barn och ungdomar i samhället", säger Sofia Jonliden, en av tjejerna bakom projektet PhoneCollectors.

De fick ganska snabbt spridning på sitt budskap genom marknadsföring med flygblad på olika ställen i Eksjö kommun och via upprop på Facebook. Man öppnade också upp för att ta emot plattor.

"Jag kände direkt att vi ville vara med och stötta ungdomarna i deras projekt och har hjälpt med rådgivning på hur de skulle samla in lurarna och logistiken för att hämta upp de insamlade enheterna", säger Emil Marntell.

Enheterna som skickats in har raderats och kontrollerats av tekniker hos Ingram Micro. De telefoner som varit i bra skick har sålts vidare via Ingram Micros globala partnerprogram och de som varit i dåligt skick har återvunnits.

Totalt under de två månader som projektet löpte på fick studenterna tillsammans ihop inte mindre än 152 enheter med ett totalt värde av 4500kr. Pengar som nu oavkortat går till BRIS.

På ovan bild från vänster: Isabelle Alvarsson, Sofia Jonliden, Lèa Tollens och Malin Rudolfsson.
@PhoneCollectors, Instagram @phonecollectors.


Om Ingram Micro AB

Med global infrastruktur och fokus inom moln, logistik, mobilitet och tekniska lösningar ser Ingram Micro till att våra partners får rätt verktyg och support för att driva affärer mer framgångsrikt. Oavsett vilken marknad de verkar på eller var i världen företaget är verksamt. Ingram Micro grundades 1979 och har i 40 år varit en erkänd marknadsledare som levererat lösningar i världsklass till kunder runt om i världen. Vår framgång bygger på innovation och en ständig strävan efter att ge bättre avkastning och tillväxt för våra kunder. Idag finns det inget annat företag i världen som levererar ett lika brett och djupt spektrum av teknik- och logistiktjänster. Ingram Micro Sverige Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Telekom. Vi representerar koncernens samtliga affärsområden; Core Solutions, Cloud & Value, Mobility och Commerce & Lifecycle Solutions. Och erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik. Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson