2018-05-09 10:48NYHETER

Cloud Summit – Världens största ”Cloud ecosystem” event

null

Under förra veckan gick Ingram Micro Cloud Summit av stapeln i Florida. Det är vårt globalt absolut största event med över 1500 deltagare från olika länder i alla delar av världen.

På Cloud Summit samlas beslutsfattare och experter för att dela med sig av de senaste produktuppdateringarna och kunskaperna. Det diskuteras branschtrender, ny teknik och besökarna får tips kring att välja rätt leverantör, bundla rätt produkter, utveckla rätt prisstrategi och optimera driftskostnaderna i en molnmodell.

Helt ny division inom Cloud - CloudBlue

I samband med eventet tillkännagavs lanseringen av en helt ny division under namnet CloudBlue. Detta som en följd av att Ingram Micro tidigt gjort omfattande och löpande investeringar för att differentiera sig inom Cloud, för att hjälpa tjänsteleverantörer av alla slag att bygga, växa och nå framgång inom molntjänster och övriga digitala tjänster.

CloudBlue kommer att verka fristående och uteslutande med att sälja den branschledande CloudBlue-handelsplattformen och tjänsterna direkt till tjänsteleverantörer. Plattformen kommer att göra det möjligt för tjänsteleverantörer av alla storlekar och med en mängd olika affärsmodeller att automatisera, samla och tjäna pengar på sina egna moln- och digitala tjänster såväl som de från tredje part.

Den befintliga verksamheten Ingram Micro Cloud kommer fortsatt att ha fokus på branschens ledande Cloud Marketplace och att hjälpa kanalpartners distribuera lösningar från tredje part.

Advania – en vinnande plattform

Under eventet var Advania en av många partners som fick ta emot pris. I samarbete med Ingram Micro lanserades nyligen Advanias Marketplace som en White label lösning. Den nya tekniken kallas Multi Federation och innebär att Advanias återförsäljare i plattformen kan välja att nyttja de 1000 tals tjänster från Advania och Ingram Micro och vara igång inom ett par dagar.

Advania presenterades som vinnare av priset som årets europeiska partner - ”Cloud Partner Award, Marketplace Partner Europe” med motiveringen att de haft en fantastisk utvecklingskurva, med sin Marketplace kring tjänster och nya kunder, men framförallt inom SaaS med över 30.000 Seats i Office365. Tillväxten har varit långt över förväntat sedan lanseringen Q2 2017.


Om Ingram Micro AB

Med global infrastruktur och fokus inom moln, logistik, mobilitet och tekniska lösningar ser Ingram Micro till att våra partners får rätt verktyg och support för att driva affärer mer framgångsrikt. Oavsett vilken marknad de verkar på eller var i världen företaget är verksamt. Ingram Micro grundades 1979 och har i 40 år varit en erkänd marknadsledare som levererat lösningar i världsklass till kunder runt om i världen. Vår framgång bygger på innovation och en ständig strävan efter att ge bättre avkastning och tillväxt för våra kunder. Idag finns det inget annat företag i världen som levererar ett lika brett och djupt spektrum av teknik- och logistiktjänster. Ingram Micro Sverige Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Telekom. Vi representerar koncernens samtliga affärsområden; Core Solutions, Cloud & Value, Mobility och Commerce & Lifecycle Solutions. Och erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik. Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson