2020-05-15 08:30NYHETER

Ingram Micro och NetOnNet stärker samarbetet

null

Vi kunde i slutet av april läsa i nyheterna om hur elektronikjätten NetOnNet stärker lönsamheten och under 2019 visade en tillväxt på nära 5%. Ingram Micro kan med stolthet och glädje nu berätta att vi på ett ännu större plan än tidigare får vara en del av deras resa. Nyligen undertecknades ett nytt avtal mellan Ingram Micro och NetOnNet som förstärker det samarbete som redan finns.

”För oss är NetOnNet en både spännande och viktig partner. De har ett koncept vi tror på och som ligger helt rätt i tiden så vi ser verkligen fram emot att med vårt fördjupade samarbete få vara en del av deras fortsatta resa”, säger Mattias Johansson, Försäljningsdirektör på Ingram Micro.

Ingram Micro och NetOnNets samarbete sträcker sig många år tillbaka i tiden och på mobilsidan ända bak till åren då bolagen gick under namnen Brightpoint och Siba. Det är också främst inom mobilitet och tillbehör som bolagens gemensamma affärer har sitt fokus.

”Vi är glada för att ha inlett ett fördjupat samarbete med Ingram Micro som nu blir vår huvuddistributör avseende inköp av produkter inom mobility. Ingram Micro har sedan länge varit en leverantör till oss men vi skalar nu upp samarbetet och affären till en helt ny nivå. Valet av Ingram Micro har bland annat handlat om hur vi tillsammans kan hitta smarta lösningar som är kostnadseffektiva för bägge parter gällande inköp men även logistik och eftermarknad. Vi uppskattar särskilt våra lösningsorienterade diskussioner, ett flexibelt synsätt, en vilja att göra anpassningar och nytänkande. Allt för ett långsiktigt samarbete”, säger Stefan Andersson, kommersiell avtalschef på NetOnNet. 


Om Ingram Micro AB

Med global infrastruktur och fokus inom moln, logistik, mobilitet och tekniska lösningar ser Ingram Micro till att våra partners får rätt verktyg och support för att driva affärer mer framgångsrikt. Oavsett vilken marknad de verkar på eller var i världen företaget är verksamt. Ingram Micro grundades 1979 och har i 40 år varit en erkänd marknadsledare som levererat lösningar i världsklass till kunder runt om i världen. Vår framgång bygger på innovation och en ständig strävan efter att ge bättre avkastning och tillväxt för våra kunder. Idag finns det inget annat företag i världen som levererar ett lika brett och djupt spektrum av teknik- och logistiktjänster. Ingram Micro Sverige Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Telekom. Vi representerar koncernens samtliga affärsområden; Core Solutions, Cloud & Value, Mobility och Commerce & Lifecycle Solutions. Och erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik. Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson