2019-10-28 13:26NYHETER

Macsupport väljer Ingram Micro som distributionspartner

null

Ingram Micro har nyligen signerat ett avtal med Macsupport AB om distribution av Apple-produkter i Sverige. Avtalet som är skrivit på flera år innefattar såväl produkter som tjänster.

Macsupport är Sveriges största Apple Premium återförsäljare med huvudkontor, lokala kontor och butiker runt om i Sverige. Daniel Frendegard, ansvarig för Apple-affären hos Ingram Micro berättar:

”Macsupport är en av de kunder med störst penetration på marknaden och samtidigt bra geografisk spridning. Kombinationen av att vara ett bolag i den storleken och att leverera premiumupplevelse gör detta till en spännande utmaning för oss. Ingram Micro har en ständig tillväxt i bolaget och samarbetet med Macsupport ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi.”

Macsupport har funnits i branschen sedan 1986 och är förutom Apple Premium Partner även Apple Solution Expert Education och Apple Service Provider.

”För oss är tillgängligheten det viktigaste. För att kunna serva våra kunder på bästa sätt måste vi tillsammans med distributören se till att produkterna finns på hyllan. Detta känner vi oss trygga med att Ingram Micro på bästa sätt ombesörjer för oss,” säger Håkan Wallén, VD på Macsupport. ”Dessutom har vi ett väldigt gott samarbete mellan våra respektive medarbetare och vi har stor tilltro till att vi genom Ingram Micro kan få hjälp att utveckla vår affär ytterligare.”

Idag har MacSupport kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Lund, Luleå, Skellefteå, Umeå, Östersund och Sundsvall. När det gäller framtiden för Apple ser Håkan mycket positivt på den.

”Apple har en mycket god framtid som väntar, genom att man fortsätter vara innovativ och marknadsledande inom produktutveckling och inte minst genom sitt goda hållbarhetsarbete som får en stor roll på morgondagens marknad. Genom vårt samarbete med Ingram Micro känner vi en trygghet i att ha bra tillgänglighet av produkter, bra logistik, bra relationer, samt support av vår affärsutveckling för att skapa bästa förutsättningar för framtiden. ”

Ingram Micro Sverige har över 20 år i branschen och kan telekom och IT som få andra. Placeringen i värdekedjan, mitt emellan leverantör och återförsäljare, ger en unik position i marknaden.

”Tillsammans kommer vi inte bara kunna driva den traditionella Apple-affären utan också supportera och skapa möjligheter kring nya tjänster och lösningar för marknaden”, säger Daniel avslutningsvis.

Fakta

Namn: Macsupport AB

Inriktning: Apple Premium Reseller, APR

Geografi: 11 butiker, 12:e under öppnande

Omsättning: 498 milj sek

Antal anställda: 134

Bildat: 1986


Om Ingram Micro AB

Med global infrastruktur och fokus inom moln, logistik, mobilitet och tekniska lösningar ser Ingram Micro till att våra partners får rätt verktyg och support för att driva affärer mer framgångsrikt. Oavsett vilken marknad de verkar på eller var i världen företaget är verksamt. Ingram Micro grundades 1979 och har i 40 år varit en erkänd marknadsledare som levererat lösningar i världsklass till kunder runt om i världen. Vår framgång bygger på innovation och en ständig strävan efter att ge bättre avkastning och tillväxt för våra kunder. Idag finns det inget annat företag i världen som levererar ett lika brett och djupt spektrum av teknik- och logistiktjänster. Ingram Micro Sverige Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Telekom. Vi representerar koncernens samtliga affärsområden; Core Solutions, Cloud & Value, Mobility och Commerce & Lifecycle Solutions. Och erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik. Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson