2020-02-12 08:33Pressmeddelande

​Ingram Micro utser ny Managing Director för Sverige

null

Ingram Micro kan med glädje meddela att Christer Eklund blivit utsedd till Managing Director för Ingram Micro Sweden.

Christer ansluter sig till Ingram Micro från Atea Sweden, där han startade 2006 och för närvarande är chef för HW, SW & Product Services Sweden samt är den person som Atea National Units rapporterar till.
(Atea Sweden visar en intäkt på nästan 16 miljarder kronor med en organisation av 2 600 personer.)

Jonas Elmgren, Nordic Vice President för Ingram Micro säger:

”Christer och jag har varit i samma bransch i många år och han kommer med en stor erfarenhet och senioritet, vilket kommer att vara en stor hjälp för mig och Ingram-teamet när vi fortsätter att växa i Sverige. Christer har en stark kulturell skicklighet som kommer att vara avgörande när vi utvecklar och bygger en ännu starkare organisation i Sverige. Vi har en solid affärsplan framför oss och jag ser fram emot att arbeta med Christer för att genomföra planerna för Sverige”.

Med förstärkningen av Christer Eklund kommer Jonas Elmgren, Nordic Vice President, att kunna fokusera ännu mer på utrullningen av strategin för Norden, inklusive att stärka huvudprocesserna och utveckling av go-to-market-strategin.

Christer Eklund säger:

”Resan som Ingram Micro har inlett är mycket intressant och jag ser verkligen fram emot att vara en del av den. Med många års erfarenhet från Atea och partnerkanalen är min ambition att kunna bidra med mycket värde till detta team av mycket duktiga individer. Ingram Micro är ett företag med ett starkt rykte i branschen och en stor ambition att hjälpa partners och leverantörer i Sverige att utveckla sin verksamhet. Jag ser fram emot att träffa dem alla för att starta dialogen.”

Christer Eklund förväntas att kliva in i rollen som Managing Director den 14 april 2020.


Om Ingram Micro AB

Med global infrastruktur och fokus inom moln, logistik, mobilitet och tekniska lösningar ser Ingram Micro till att våra partners får rätt verktyg och support för att driva affärer mer framgångsrikt. Oavsett vilken marknad de verkar på eller var i världen företaget är verksamt. Ingram Micro grundades 1979 och har i 40 år varit en erkänd marknadsledare som levererat lösningar i världsklass till kunder runt om i världen. Vår framgång bygger på innovation och en ständig strävan efter att ge bättre avkastning och tillväxt för våra kunder. Idag finns det inget annat företag i världen som levererar ett lika brett och djupt spektrum av teknik- och logistiktjänster. Ingram Micro Sverige Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Telekom. Vi representerar koncernens samtliga affärsområden; Core Solutions, Cloud & Value, Mobility och Commerce & Lifecycle Solutions. Och erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik. Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson