2020-05-13 10:44Pressmeddelande

Med fokus på den digitala resan - Lotta är Ingram Micros nya ledare för Cloud.

null

Med fokus på den digitala resan

Ingram Micro fortsätter att investera inom Cloud för att stötta sina nordiska partners att påskynda den digitala transformationsresan mot molnet. Med en av världens största molnplattformar bidrar Ingram Micro till att kunderna kan effektivisera sina molnaffärer, spara tid och pengar och utveckla sina företag. Nu har vi glädjen att meddela att Lotta Widorson Lassfolk kliver ombord som Cloud Director för att leda satsningen i Norden.

”Molntjänster och molnplattformar kommer att vara ännu viktigare för samhällen och organisationer i framtiden. Jag ser fram emot att få vara en del av Ingram Micro för att verka för att hjälpa både partners och slutkunder att verkligen få del av de fördelar som finns. Med Ingram Micros ledord att ständigt förbättra och förändra så blir det en spännande resa och jag ser speciellt framemot att få jobba med vårt starka team i Sverige för att utveckla detta ännu mer”, säger Lotta som varit i IT-branschen länge och bland annat varit affärsområdeschef för Atea Software och VD på Office IT-Partner.

Ingram Micro förändrar hur affärer görs i molnet genom att vara en ”Master Cloud Service Provider” (mCSP) som erbjuder kanalpartners och proffs tillgång till en global marknadsplats, expertkunskap, lösningar och program som ger organisationer möjlighet att konfigurera, tillhandahålla och hantera molnteknologier med trygghet och lätthet.

”Med 10 års erfarenhet från Microsoft och 20 års erfarenhet av att jobba i partnerledet har jag en mycket stor förståelse för utmaningar och förutsättningar som båda ändarna av kanalen har. Det ska bli spännande att sammanföra det jag lärt mig och att få jobba med teamet på Ingram Micro för att bli den absolut bästa distributören för våra partners och tillsammans med dem få fler nöjda kunder. Nu hoppas jag att snabbt få igång dialogen med alla partners på svenska marknaden, Covid eller inte, här blir det ingen social distansering men dock en fysisk distansering”, fortsätter Lotta.

Ingram Micro Cloud Marketplace gör det möjligt för partners att köpa, tillhandahålla, hantera och fakturera ett brett utbud av molnlösningar från en enda portal. De kan konfigurera och hantera lösningar för flera slutkunder på ett och samma ställe och med bara några enkla knapptryckningar kan lägga till nya funktioner, tjänster eller kunder och ladda ner enhetlig konsoliderad månadsvis information om fakturor.

”Då både Lotta och jag varit i branschen i många år har jag sett henne driva team och affärer till stor framgång. Hon är en person som alltid ger minst 100% och har ett fantastiskt driv samtidigt som hon är mån om de goda relationer hon byggt upp genom åren. Lotta är en förebild för många kvinnor i IT-branschen och är ett väldigt bra tillskott till vårt team. Under hennes ledning är jag säker på vi uppnår vårt mål att göra våra partners framgångsrika och på så sätt bli den största ”Cloud Value Added”-distributören i Norden”, säger Christer Eklund som själv nyligen intagit rollen som svensk VD för Ingram Micro.

Här hittar du information om Ingram Micro Cloud: https://www.ingrammicrocloud.com/se/en/


Om Ingram Micro AB

Med global infrastruktur och fokus inom moln, logistik, mobilitet och tekniska lösningar ser Ingram Micro till att våra partners får rätt verktyg och support för att driva affärer mer framgångsrikt. Oavsett vilken marknad de verkar på eller var i världen företaget är verksamt. Ingram Micro grundades 1979 och har i 40 år varit en erkänd marknadsledare som levererat lösningar i världsklass till kunder runt om i världen. Vår framgång bygger på innovation och en ständig strävan efter att ge bättre avkastning och tillväxt för våra kunder. Idag finns det inget annat företag i världen som levererar ett lika brett och djupt spektrum av teknik- och logistiktjänster. Ingram Micro Sverige Ingram Micro i Sverige är en ledande distributör inom IT och Telekom. Vi representerar koncernens samtliga affärsområden; Core Solutions, Cloud & Value, Mobility och Commerce & Lifecycle Solutions. Och erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och innovativa lösningar inom produktpaketering, mjukvarukonfigurering, e-handel och tredjepartslogistik. Våra försäljningskontor hittar ni i Stockholm och Göteborg. Logistikverksamheter bedriver vi i Stockholm och Borås.

KONTAKTPERSONER

Lisa Valinder Olsson
Communication and Sustainability Manager, Ingram Micro AB
Lisa Valinder Olsson